Árajánlat készítő program

Árajánlatokról általánosságban

Cég méretétől függően eltérő módszereket alkalmaznak az árajánlatok kezelésére vonatkozóan. Itt gondolhatunk a szóbeli árajánlattól a profin szerkesztett több oldalas dokumentációkon át bármilyen variációra, ennek megfelelően létezik már számos árajánlat készítő program, mely nagy segítséget tud nyújtani az árajánlatok nyilvántartása érdekében.

Fontos, hogy egy árajánlat ne csak a kínált termék/szolgáltatás áráról adjon információt a vevő részére, hanem olyan kiegészítő információkat adjunk meg benne, melyek felkeltik érdeklődését kínálatunk iránt. Az eredményességet mindenképp növeli, ha az árajánlatunk készítésekor igyekszünk kerülni a sablonosságot és a vevő részére személyre szabottan készítjük el ajánlatunkat.

Pár jó tanács a Piac&Profit cikkéből:

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/igy-keszitsunk-visszautasithatatlan-arajanlatot/

Árajánlat iktatás fontossága

Árajánlat készítő program segítségével könnyedén kiállíthat precízen megszerkesztett, PDF mellékletként csatolható árajánlatokat, ugyanakkor célszerű és fontos, hogy bármilyen árajánlatot is adunk ügyfeleink számára, azokat iktassuk egy ügyviteli rendszerben, hiszen így 100%-ig mérni tudjuk az árajánlatok és a mögöttük álló dolgozók eredményességét. Az Okos-Ügyvitelben lehetőség van árajánlatból, megrendeléseket, vagy egyből számlát készíteni, így láthatjuk, hogy melyek a sikeres értékesítések, vagy mely árajánlatok kerültek rontásra, melyek vezetői elemzés után segítik az értékesítési hibákat kiszűrni és megoldani.

Hatékonyság növelése: CRM program

A hatékonyság tovább növelhető egy CRM program közbeiktatásával, így minden vevői érdeklődés is iktatható még jóval az árajánlat kiállítása előtt. A megkeresések iktatása minden kereskedő számára rendkívül fontos lehet, hogy az árajánlat eredményességét növelhesse, hiszen így az árajánlat készítésénél a személyre szabott igények sem felejtődnek el! Mindez akkor is lehetséges, ha több kereskedővel is tartja a kapcsolatot partnerük, hiszen minden információ egy központi CRM rendszerben kerül rögzítésre. Fontos továbbá, hogy a partneri kommunikációk iktatásán túl, részletes ügyfél adatokat is iktathassunk és megfelelő ügyfél csoportosítással jelölhessük a leendő vásárló típusát. Okos-Számlázó rendszert kiegészítheti az Okos-CRM programmal, melyben minden értékesítési tevékenységet ennek megfelelően rögzíthet.

Árajánlat készítő program előnyei

Több értékesítő esetén fontos, hogy minden kereskedő tudja iktatni az értékesítési folyamatokat. Az új technológiáknak köszönhetően ma már valóság, hogy mindezt nem csak a központi irodában, hanem bármilyen okos készüléken is el lehet végezni az Okos-Ügyvitel rendszer bevezetésével, így nem kell megvárni, hogy beérjünk az irodába, hogy rögzítsük a megbeszélések eredményét, hiszen internet hozzáférés esetén ezt bárhonnan és bármikor meg tudjuk tenni.

Árajánlat készítő program    ➤ Kipróbálom   ☁ Számlázó