Bejövő számlák lekérdezése a NAV-tól

NAV-os bejövő számlák automatikus iktatása

Beszerzés / NAV bejövő számlák menüpont alatt kérhető le dátum szűréssel közvetlenül a NAV rendszeréből a vállalkozásunk részére kiállított belföldi számlák. A lista mind a programmal mind a pénztárgéppel kiállított számlákat is mutatja. NAV rendszeréből lekérdezhetőek voltak eddig is a bejövő számlák és az ügyviteli rendszer jelezte, hogy az adott számlát iktattuk-e.
A tovább fejlesztett verzióban már láthatóak és ellenőrizhetőek a számlán szereplő tételek is! De ami igazán rendkívüli, hogy mostantól a bejövő számla iktatható a számlán szereplő adatokkal manuálisan, vagy tömegesen automatikusan is, a NAV rendszeréből kapott adatok alapján! Az új funkcióval rendkívül egyszerűvé válik a költség számlák iktatása, vagy az árubeszerzés rögzítése. Ezáltal a költségek ellenőrzése szinte automatikusan elérhető az ügyvitelből.

Két típusú számla is rögzíthető lesz a funkció segítségével: Költség számla és Áru számla

Minden számlázó program modulunkban elérhető mostantól az automatikus bejövő számlák iktatása a NAV rendszeréből! (kivétel az Okos-Számla Mini) A funkció a Beszerzés / NAV Bejövő számlák listájában érhető el. A NAV rendszeréből maximum 35 napos időszakra lehet lekérni a bejövő számlákat, így a múltbeli számlák iktatása is elérhető visszamenőlegesen. A kiválasztott időszaknak megfelelően a program megjeleníti a NAV-tól kapott számlákat. Az első oszlopban mutatja a rendszer, ha a számla már a bejövő számlák között iktatásra került, az Iktatási szám oszlopban. (az ellenőrzés számlasorszám alapján működik karakterre pontosan)

A listában az ügyfél neve piros színnel fog megjelenni, ha a szállító nem található meg az ügyfél listában az adószám első 8 számjegye alapján. Az új beszállítók automatikusan létre fognak jönni a szállítói számlák iktatásával, így azokat nem kell külön létrehozni manuálisan. A listában azonosított ügyfelek szerkesztése a Műveletek / Ügyfél szerkesztése művelettel segítségével is lehetséges.

KÖLTSÉG SZÁMLÁK RÖGZÍTÉSI LEHETŐSÉGEI:

 • Kijelölt számla rögzítése…
 • Kijelölt számlák tömeges rögzítése…
 • Kijelölt számlák automatikus rögzítése

Kijelölt számla rögzítése…

Bejövő számla iktatása / Kijelölt számla rögzítése… művelettel egy kiválasztott bejövő számla iktatódik költségként. A költség típusa megadható Költség oszlopban manuálisan, vagy a megjelenő bejövő számla ablakon bekéri a rendszer a költség nevét az iktatáshoz. A számla ablakon minden adat automatikusan kitöltődik. A mentés gombbal a költség számla mentődik a Beszerzés / Bejövő számlák listájába.

Kijelölt számlák tömeges rögzítése…

Bejövő számla iktatása / Kijelölt számlák tömeges rögzítése… művelettel egyszerre több kijelölt számla tömeges iktatása hajtható végre. A tömeges iktatás csak akkor engedélyezett, ha a Költség oszlopban kiválasztottuk a számla megfelelő költség típusát. A megjelenő ablakban módosítható a bejövő számlatömb, valamint a számlához rendelhető a Kategóriák fül alatt a megfelelő bizonylat kategória is, így akár részleg-munkaszám is rendelhető a bejövő számához és az azon szereplő tételhez.

Kijelölt számlák automatikus rögzítése

Bejövő számla iktatása / Kijelölt számlák automatikus rögzítése művelettel a kijelölt számlák a Költség oszlopban megadott költség típusoknak megfelelően automatikusan iktatódnak, további beállítási lehetőség nélkül. (itt nem választható ki sem a bizonylat tömb, sem részlegszám péládul)

Automatikus költség beállítás

Amennyiben egy szállítóhoz rendeltünk egy költséget, úgy az ismételt számlája esetén a program magától felkínálja a hozzá kapcsolódó költséget, így azt csak egyszer kell beállítani.

Új költség létrehozása

Beszerzés / NAV bejövő számlák / Műveletek / Új költség létrehozása… menüpontnál a rendszer megjeleníti a programban kezelt költség típusokat. A meglévő költség típusok itt módosíthatóak, bővíthetőek, vagy törölhetőek. A listába létrehozott új költség típus kiválasztható a Költség oszlopban, mint költség típus.

Iktatott számla kiválasztása

Ha a NAV-tól lekért számlák közül olyan számlát választunk ki, mely már iktatási sorszámmal rendelkezik, akkor a jobb alsó listában fogjuk látni, hogy valójában milyen tételekkel került rögzítésre a bejövő számla.

KÖLTSÉGEK KIMUTATÁSA:

 • Beszerzés / NAV bejövő számlák / Műveletek / Költség csoportok kimutatása
 • Vezetői információk / Beszerzési jelentés lenyíló / Költség csoportok kimutatása
 • Vezetői információk / Eredménykimutatás (Okos-Ügyvitel ERP és Webshop Manager modulnál)
 •  

  TERMÉK SZÁMLÁK RÖGZÍTÉSI LEHETŐSÉGEI:

  A termék számlák csak készlettel rendelkező számlázó modulokban érhető el.(Okos-Számla és Készlet, Okos-Ügyvitel ERP, Okos-Ügyvitel WebShop Manager)

  • Kijelölt termékszámla rögzítése…
  • Kijelölt számlák tömeges rögzítése…
  • Kijelölt számlák automatikus rögzítése

  Kijelölt termékszámla rögzítése…

  Bejövő számla iktatása / Kijelölt termékszámla rögzítése… művelettel egy kiválasztott bejövő számla iktatása érhető el a termékek bevételezésével akkor, ha a számlán szereplő termékek beazonosításra kerültek az ügyvitel terméktörzsével. A számla csak akkor iktatható, ha a NAV-tól érkező termék adatok beazonosításra kerültek. A program a termékeket Termék kód és Termék név alapján probálja azonosítani.

  A nem beazonosított termékek piros színnel láthatóak bal alsó listában, mely a kiválasztot számla tételeit mutatja, a NAV-tól kapott adatok alapján. Amennyiben új termék került beszerzésre, a kiválasztott termék egy kattintással létrehozható a felül taláható “+ Termék létrehozása” művelettel.

  Amennyiben egy piros színnel megjelölt “nem beazonosítható” termék már szerepel az ügyvitel termék törzsében, úgy a jobb alsó termék listában a gyorskereső mezőből kikereshető az ügyviteli cikktörzsből terméknév, vagy termék kód alapján és a Hozzárendelés gomb segítségével a termék összerendelése megtörténik.

  Amennyiben minden tétel beazonosításra került a megjelenő Bejövő számla ablak teljes kitöltésre kerül. A mentés gombbal a bejövő számla mentődik a Beszerzés / Bejövő számlák listájába. A számla mentésével a termék típusú tételek bevételezésre kerülnek az árubeszerzés lényegében iktatódott.

  Automatikus termék beállítás

  Ha egy beszállítótól újból megrendelésre kerülne egy már beazonosított termék, a rendszer a terméket már automatikusan meg fogja találni az összerendelés miatt még akkor is, ha a beszállítónál eltérő a termék neve, vagy a termék kódja, így érdemes a hozzárendelést elvégezni a rendszeresen bevételezendő termékek esetén, mert azt csak egyetlen egyszer kell elvégezni.

  Termék hozzárendelés ellenőzése

  A bal oldali alsó listában beazonosított, összerendelt termék színe feketére vált és a terméket kiválasztva megjelenítődik automatikusan a jobb oldali listában a hozzárendelt okosügyviteles termék megfelelője, így ellenőrizhető az összerendelés. A hozzárendelés megszüntethető a Szétválaszt gombbal, így van lehetőség módosítani a hozzárendelést.

  Kijelölt számlák tömeges rögzítése…

  Tömeges számla rögzítés csak akkor lehetséges, ha a termékek mindegyike beazonsításra került, így van lehetőség tömegesen is iktatni a számlákat.

  Kijelölt számlák automatikus rögzítése

  A művelet segítségevel az összes kijelölt számlát automatikusan iktatjuk költség vagy áruszámlaként, attól függően, hogy a Költség oszlopban megadásra került-e a költség, vagy a bal alsó termék listában a termék azonosítása megtörtént. A program automatikusan igyekszik beállítani a költségeket és a termékeket, így a bazonosított számlák azonnal iktatódnak.

  Iktatott számla kiválasztása

  Ha a NAV-tól lekért számlák közül olyan számlát választunk ki, mely már iktatási sorszámmal rendelkezik, akkor a jobb alsó listában fogjuk látni, hogy valójában milyen tételekkel került rögzítésre a bejövő számla.