Cégadatok ellenőrzése

Cégadatok ellenőrzése az adóhatósági ellenőrzési lekérdezés kapcsán

A cég adatainak beállítását kérjük ellenőrizze, ha az Ön vállalkozására igaz az alábbi típusok valamelyike:

  • A cég kisadózó, KATA-s adózás alá tartozik
  • A cég pénzforgalmi elszámolás alá tartozik
  • Egyéni vállalkozó vagyok
KATA-s vállalkozás

Amennyiben a vállalkozása a KATA-s, kisadózó vállalkozásként működik a Törzsadatok / Cégadatok beállítások menüpont alatt ellenőrizze, hogy jelölve van-e a programban, hogy a vállalkozás KISADÓZÓ! A beállítás hatására minden új kimenő számlán automatikusan megjelenik a szállítói rovatban a törvényileg kötelező KISADÓZÓ felirat.

kisadozo

Pénzforgalmi elszámolás

Amennyiben a vállalkozása pénzforgalmi elszámolás alá tartozik, úgy a Törzsadatok / Cégadatok beállítások menüpont alatt ellenőrizze, hogy jelölve van-e a programban, hogy a vállalkozás Pénzforgalmi elszámolást választotta! A beállítás hatására minden új kimenő számlán automatikusan megjelenik a számla fejlécében a következő felirat: Figyelem! Az ÁFA törvény XIII / A fejezete alapján pénzforgalmi elszámolás alá tartozó bizonylat!

penzforgalmi

Egyéni vállalkozó

Amennyiben Ön egyéni vállalkozó, úgy kérjük állítsa be a Törzsadatok / Cégadatok menüpontban a vállalkozás formáját egyéni vállalkozásként és állítsa be az egyéni vállalkozáshoz tartozó nyilvántartási számot. A beállítás hatására minden új kimenő számlán az egyéni vállalkozáshoz tartozó nyilvántartási szám automatikusan meg fog jelenni a kimenő számlákon a szállítói rovarban.

egyenivallalkozo