Szállítólevél

Készletnyilvántartás alapbizonylatai
  • Raktári bevétel – raktári bevét bizonylat (A bizonylat kiállítása igazolja az adott áru készletre vételét az adott raktárba)
  • Raktári kiadás – raktári kivét bizonylat (A bizonylat kiállítása igazolja az adott áru kiadását adott raktárból)
  • Raktári kiadás – szállítólevél bizonylat (A bizonylat kiállítása igazolja az adott áru kiadását, elszállítását adott raktárból)
Szállítólevél használatáról általánosságban

A szállítólevél egy olyan bizonylat, mely az áruk szállítását igazolja. Azaz, a szállító cég állítja ki és ezáltal igazolja a vevői megrendelés teljesítését.

Funkciója alapján egy készletnyilvántartó programban a szállítólevélen szerepeltetett termékek mennyisége az adott raktáron csökkennie kell, függetlenül attól, hogy a szállítólevélről készítettek-e már számlát. Az Okos-Ügyvitelben integráltan található meg a számlázás és készletnyilvántartó program funkciók, így minden kiállított szállítólevélből egy kattintással készíthetünk kimenő számlát, megspórolva az adatfelviteli időt és kiküszöbölve a hibázási lehetőséget.

Létezik több számlázó program is, melyben lehetséges szállítólevél kiállítása, de nincs mögötte készletnyilvántartás. Ebben az esetben csak egy plusz dokumentum készül, de valós információt nem fog nyújtani a program, hogy az adott termékből, melyik raktáron, milyen mennyiséggel rendelkezünk.

Szállítólevél adattartalma

A szállítólevélre nem vonatkoznak olyan szigorú törvényi előírások, mint a számlákra, így a szállítólevél formátuma kötetlen, azaz bármilyen tartalommal kiállítható.

Az Okos-Ügyvitelbe integrált számlázó és készletnyilvántartó program által előállított szállítólevél nyomtatási képe nagyban hasonlít egy számláéhoz, így minden hasznos információt tartalmaz, mely a teljesítés igazolásához szükséges. A szállítólevélre, ugyanúgy ahogy a számlára is, saját szövegrészeket illeszthetünk felső és alsó megjegyzésként, melyeket előre rögzített sablonokból is meghívhatunk.

Számlázó program ingyen | Készletnyilvántartó program ingyen

Okos-Számlázó

Okos-Készletnyilvántartó