Számlázó program bejelentése a NAV felé

FONTOS! Jogszabály változás 2018. július 1-jétől
2018. július 1-jét követően a NAV részére KÖTELEZŐ AZ AZONNALI ONLINE adatszolgáltatás azon kiállított számla esetén, melynek áfa tartalma eléri a 100 000 Ft-ot! Olvassa el részletes tájékoztatónkat:

 

Számlázó programot be kell jelenteni a NAV felé?

Az új NGM rendelet értelmében minden cég köteles bejelenteni a NAV felé az általa használt számlázó programot. A bejelentési kötelezettség 2014. október 1-től érvényes minden számlázó program esetén. Amennyiben számlázó program váltás történik a rendeletnek megfelelően 30 napos határidővel kell a bejelentést megtenni.

Számlázó program bejelentési kötelezettséghez kapcsolódó határidők:

Számlázó programot a program beszerzését, rendelkezésre bocsátását, az online számlázási rendszert a számlázási szolgáltatás igénybevételének kezdetét követő 30 napon belül kell az adóhatósághoz bejelenteni.

Hogyan történik a számlázó program bejelentése?

A számlázó program bejelentése a NAV által fejlesztett Általános Nyomtatvány Kitöltő (továbbiakban: ÁNYK) program segítségével történhet. A NAV honlapján elérhető a SZAMLAZO megnevezéssel rendelkező nyomtatvány, mely elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül, illetőleg papír alapon nyújtható be az állami adóhatóságnak.

A SZAMLAZO adatlap internetes kitöltő-ellenőrző programja és a hozzá tartozó kitöltési útmutató letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról (http://www.nav.gov.hu - Letöltések – Nyomtatványkitöltő programok – Egyszerű keresés/Összetett keresés, illetve az alábbi linkre kattintva: http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok).

Amennyiben segítségre lenne szüksége, az ÁNYK program letöltésével, telepítésével, a nyomtatvány kitöltésével a számlázó program bejelentése kapcsán, úgy ügyfélszolgálatunk készségesen áll rendelkezésükre, akár telefonon, akár e-mailen.

Számlázó program bejelentésekor a következő adatokat kell megadni:
Rendszer neve: Okos-Számla
Elérhetősége: app.netsoft.hu
Online számlázási szolgáltatást nyújtó neve: NetSoft Informatika Kft.
Adószáma: 12036282-2-43
Online számlázórendszer igénybevételének kezdete: A regisztráció dátuma

 

NAV oldaláról elérhető SZAMLAZO nyomtatvány és ÁNYK keretprogram letöltése

Hivatalos, NAV által kiadott kitöltési útmutató a SZAMLAZO nyomtatványhoz (általános tájékoztatási résszel kiegészítve)

Számlázó program dokumentáció pdf formátumban

 

Számlázó program    ➤ Kipróbálom   ☁ Számlázó